Kindervoorstelling

Kindervoorstelling

In de interactieve voorstelling “Op reis met Mozart” maken kinderen op speelse wijze kennis met de verschillende kanten van klassieke muziek.

Aan de hand van ‘wonderkind Mozart’ dagen klarinettist Yfynke Hoogeveen en pianist Loes van Ras de kinderen uit deel te nemen aan de voorstelling. Door actief mee te doen met de voorstelling ervaren de kinderen wat er allemaal bij klassieke muziek komt kijken. Wat is componeren eigenlijk? Welke instrumenten ken je? De kinderen leren spelenderwijs zich een beeld te vormen van klassieke muziek. Daarbij worden animatie-filmpjes getoond over Mozart en andere verwante componisten. Deze filmpjes zijn gemaakt door studenten van de academie Minerva in Groningen.

Het Gauguin Ensemble kan door het gekozen voorstellingsconcept de voorstelling aanpassen aan verschillende leeftijdsgroepen tot ongeveer 14 jaar.

Dit seizoen, 2015-2016 jubileert het Gauguin Ensemble en is deze voorstelling te bekijken en beluisteren in een bijzondere locatie in de stad Groningen, te weten: de Watertoren aan de Noorderbinnensingel. Naast de voorstelling van 50 minuten krijgen de kinderen daarmee een kijkje in dit prachtige monument.