Programma 2014-2015

Programma 2014-2015

Romance

irene maessen sopraan
sietse-jan Weijenberg cello
yfynke hoogeveen klarinet
loes van ras piano

Beethoven componeerde naast de romance voor viool en piano, ook Schotse liederen met titels als Sunset en Love and Wine. De Schotse liederen zijn origineel voor viool, cello, piano en zang. Het ensemble heeft dit laten bewerken door Sylvia Maessen voor de bezetting zang, klarinet, cello en piano.
Naast het trio van Brahms opus 114 voor klarinet, cello en piano kunt u ook luisteren naar het romantische Berceuse van Diepenbrock voor de ongebruikelijke combinatie van cello, zang en piano.
Kortom de Romantiek viert hoogtij...
Het woord romance heeft een eeuwenoude geschiedenis. In Spanje werd romance in de 18e eeuw gebruikt voor verhalende ballades: als lied maar ook voor instrumentale muziek. In de romantiek werd de romance een genre, dat veel componisten inspireerde tot composities onder die titel

Programma 2014-2015

Klassieke muziek door de ogen van jonge kunstenaars

Yfynke Hoogeveen - klarinet
Sietse-Jan Weijenberg - cello
Loes van Ras - piano

In dit concept krijgen jonge kunstenaars de gelegenheid hun creativiteit los te laten op de te spelen compositie of componist. Niet de musici maar de kunstenaars kondigen de stukken aan middels een animatie-filmpje. In de samenstelling van klarinet, cello en piano speelt het ensemble onder andere de trio’s van Beethoven, Brahms en Bruch. Met de keus voor deze vorm borduurt het Gauguin Ensemble voort op de lijn die ingezet is tijdens hun ambassadeurschap voor de klassieke muziek waarin ze zochten naar prikkels om meer en jonger publiek naar de concertzalen te trekken.